Milánói Gnocchi csicseriborsó lisztből (alacsony szénhidrát tartalmú lesz)
Gnocchi hozzávalók:
1 kg krumpli
1/2 kg csicseriborsó liszt
Kockákra vágom a krumplit és sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, leöntöm a vizet róla és összetöröm krumplinyomóval. Annyi csicseriborsó lisztet teszek hozzá hogy gyúrható legyen, de még puha, és újnyi vastag rudakat formázok belőle és 2-3 centis darabokra vágom. Forrásban lévő vízbe rakom két-három percre és kész.
Milánói szósz összetevők.
5 db nagyobb paradicsom
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
Só, bors, csípős paprika bazsalikom.
100 g füstölt tofu.
Amikor kihűlt akkor extra szűz olíva olajat öntök rá.
Összevágom hagymát és a paradicsomokat és felteszem főni. Amikor levet eresztett beleteszem a sót borsot csípős paprikát bazsalikomot és sűrű szósz állagúra főzöm. A végén beleteszem a füstölt tofut is, és egy fél percet főzöm még. Ha elkészült leveszem a tűzről és hűlni hagyom egy kicsit és csak utána öntöm rá az extra szűz olívaolajat. Ezután mehet a gnocchi-ra, és kemény mozzarella sajtot reszelek rá.