Teszínes, paradicsomos rizottó, aszalt paradicsommal, zöldborsóval.
Hagyma 1 db
Fokhagyma 3 gerezd
Paradicsom 5 db
Kókusz tejszín 2 dl
Aszalt paradicsom 150g
Basmati rizs, zöldborsó
Só, bors, csípős paprika, bazsalikom, fokhagyma
Oliva olaj, parmezán sajt
A 3 dl rizst leöblítem négy-öt vízben, és 6 dl vízzel felrakom főni és beleteszek 200 gramm zöld borsót.
A hagymát a paradicsomot és az aszalt paradicsomot összedarabolom és felrakom főni, csak a paradicsom levében. Felöntöm a kókusz tejszínnel, és kb. 15-20 percig főzöm amíg kezd besűrűsödni. Ekkor belerakom fűszereket, sót, borsot, bazsalikomot, csípős paprikát, fokhagymát és egy pár percig összefőzöm a ragut. Amikor elkészült akkor belerakom a főtt rizibizit, nem az egészet, csak annyit, hogy jó szaftos rizottó legyen. Összekeverem és amikor egy kicsit visszahűlt extra szűz olívaolajat öntök rá és sajtot reszelek a tetejére.